Program był nagrywany na przełomie marca i kwietnia. - Ekipa gościła tam tyle samo co zwykle czyli cztery dni plus piąty dzień na powrót - mówi Aleksandra Skwarek z TVN Media.
Polub nas na Facebook'u!
Magda Gessler zrewolucjonizowała restaurację "Ognisty smok", która teraz nazywa się "Phuc Phuc". Zamiast kuchni chińskiej serwowana jest kuchnia orientalna. Pojawiły się nowe smaki, dania i aranżacja wnętrza.
- Przeżyliśmy niesamowitą przygodę, a zarazem lekcje na temat kuchni wietnamskiej - czytamy na Facebook'owej stronie restauracji. - Magda Gessler podczas "Kuchennych Rewolucji" przemieniła naszą kuchnię na wietnamską. Dla tych, którzy nie wiedzą - nasz szef kuchni Nguyen Van Bin jest rodowitym Wietnamczykiem. Chcemy was zaprosić na kulinarną podróż po Wietnamie.
Właścicielem restauracji jest Michał - wielbiciel kuchni orientalnej. Jednak w Lubartowie, gdzie mieszka nie było żadnej restauracji ani baru serwującego takie jedzenie. Stąd pomysł na biznes - Michał otworzył „Ognistego smoka” przy jednej z głównych ulic Lubartowa.
Jak wynika z opisu odcinka atutem restauracji miał być wietnamski kucharz, czyli Nam. Po chwilowym sukcesie z niejasnych do końca powodów dla Michała w „Ognistym smoku” zaczęły się problemy i coraz mniej osób przychodziło coś zamówić i zjeść. Zarówno Michał, jak i jego żona przyznają, że być może nie wszystkie potrawy przyrządzane przez Nam’a smakują ich gościom. I tu pojawił się kolejny problem - komunikacja. Michał i jego żona nie znają wietnamskiego, a kucharz nie mówi po polsku. Stąd na przykład zwykła prośba o wydawanie mniej pikantnych potraw, była przez Nama ignorowana.
Właściciel myślał, że biznes rozkręci się dzięki wprowadzeniu do menu fast foodów - kebabów czy frytek. Jednak sytuacja finansowa firmy stale się pogarszała, dlatego postanowił zaprosić Magdę Gessler. Czy rewolucja się udała? O tym będzie można się przekonać w przyszłym tygodniu.
- Emisję tego odcinka zaplanowano na 19 maja - informuje Aleksandra Skwarek z TVN Media.
Start o godz. 21.30 na antenie TVN.
Kontrowersyjna restauratorka
Magda Gessler jest znaną i bardzo kontrowersyjną restauratorką. Po jednym z ostatnich wyemitowanych odcinków, który nagrywano w Kielcach, właściciele lokalu zapowiedzieli pozew do sądu. Z programu można było się dowiedzieć m.in., że po rewolucji w restauracji nadal serwowana jest przeterminowana kiełbasa. - Trucie ludzi w taki sposób, aby oszczędzić, jest bezmyślnością, chciwością, pazernością i durnotą - mówiła Gessler. Właściciele twierdzą z kolei, że zostali w odcinku oczernieni. - Telewizja pokazuje wiele rzeczy, niekoniecznie prawdziwych - napisali w oświadczeniu zapowiadając skierowanie sprawy na drogę sądową.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?