MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów...
fot. Dani Rendina/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Funkcjonalne desery i napoje

Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów i dekadenckich napojów. Owocowe smaki występują jednak w nietypowych połączeniach, często ze zdrowymi, egzotycznymi składnikami z całego świata. Obok cytrusów i jagód pojawiają się m.in. ocet jabłkowy, zielona herbata, kurkuma, imbir, żeń-szeń, matcha, kakao. Ponieważ napoje mają mieć tropikalne inklinacje i korzystny wpływ na zdrowie, zamiast tych z alkoholem coraz popularniejsze są drinki bez niego, czyli tzw. mocktaile, a także lemoniady, toniki i fermentowana herbata – kombucha.

Zobacz również

Kierująca seatem uderzyła w słup sieci energetycznej

Kierująca seatem uderzyła w słup sieci energetycznej

Poważny wypadek mistrza świata w Polsce. Dwa helikoptery w akcji

Poważny wypadek mistrza świata w Polsce. Dwa helikoptery w akcji

Polecamy

7 ukrytych zalet kawy. Niektóre zaskakują. Od robienia kupy po rozwój raka

HIT DNIA
7 ukrytych zalet kawy. Niektóre zaskakują. Od robienia kupy po rozwój raka

Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

HIT DNIA
Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?