Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Włoszczowscy uczniowie z sukcesami w wojewódzkim konkursie o "Solidarności" (ZDJĘCIA)

Włoszczowscy uczniowie z sukcesami w wojewódzkim konkursie o "Solidarności" (ZDJĘCIA)

Antoni Koziński z UMLKS Radomsko z brązowym medalem Mistrzostw Międzywojewódzkich!

Antoni Koziński z UMLKS Radomsko z brązowym medalem Mistrzostw Międzywojewódzkich!

Polecamy

Zamiast do sałatki nałóż go na włosy, a staną się mocne jak nigdy

Zamiast do sałatki nałóż go na włosy, a staną się mocne jak nigdy

Fałszywa strona BLIK kradnie pieniądze – nie daj się oszukać!

Fałszywa strona BLIK kradnie pieniądze – nie daj się oszukać!

Jak wjechać do USA? Praktyczny przewodnik dla podróżnych

Jak wjechać do USA? Praktyczny przewodnik dla podróżnych