Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Europy dobry smak na ATH

Łukasz Klimaniec
Turecka baklawa i słoweńska potica, hiszpańska tortilla, grecka musaka - to potrawy, jakich można było skosztować podczas Dnia Międzynarodowego, jaki został zorganizowany w Akademii Techniczno-Humanistycznej "Erasmus - smak Europy".

Kolorowe i smaczne stoiska były atrakcją tego wydarzenia. Przygotowali je zagraniczni studenci, którzy na bielskiej uczelni realizują część programu kształcenia w ramach Erasmusa. W barwach Grecji, Hiszpanii, Słowenii i Turcji serwowane były narodowe przysmaki. Był też deserowy akcent niemiecki świąteczny piernik, czyli "Pfefferkuchen".
Dzień Międzynarodowy jako wydarzenie skierowane do całej uczelni odbył się na ATH po raz drugi. Studenci ATH mogli porozmawiać ze stypendystami programu LLP-Erasmus z ubiegłych lat o ich doświadczeniach i poradzić się w kwestiach praktycznych.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielskobiala.naszemiasto.pl Nasze Miasto