Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Grupa Rybacka Bielska Kraina wydała książkę z przepisami na dania rybne

KLM
Karp w sosie pomidorowym, pstrąg w prażonych orzechach włoskich, a może pstrąg z jogurtową pianką? Właśnie na terenie Lokalnej Grupy Rybackiej Bielska Kraina ukazała się książka kulinarna "Rybne przysmaki".

Książka kulinarna "Rybne przysmaki" to podsumowanie polsko-czeskiego projektu "Pierwszy Polsko-Czeski Jarmark Rybny". Jak podkreślają autorzy, sztuka przyrządzania potraw rybnych jest różna w zależności od regionu świata, dlatego zamieszczenie polskich i czeskich przepisów pozwoli le-piej poznać przysmaki regionalne obu krajów. Wydawcą książki jest Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina, a partnerem projektu Orlova.

W książce można znaleźć przepis na m.in. rybę w zalewie pomidorowe, pieczone filety rybne z jabłkami i migdałami, karpia faszerowanego, czy pstrąga smażonego podawanego w chrupiącym chlebie.

od 7 lat
Wideo

Jak czytać kolory szlaków turystycznych?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielskobiala.naszemiasto.pl Nasze Miasto