Książka kulinarna "Rybne przysmaki" to podsumowanie polsko-czeskiego projektu "Pierwszy Polsko-Czeski Jarmark Rybny". Jak podkreślają autorzy, sztuka przyrządzania potraw rybnych jest różna w zależności od regionu świata, dlatego zamieszczenie polskich i czeskich przepisów pozwoli le-piej poznać przysmaki regionalne obu krajów. Wydawcą książki jest Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina, a partnerem projektu Orlova.
W książce można znaleźć przepis na m.in. rybę w zalewie pomidorowe, pieczone filety rybne z jabłkami i migdałami, karpia faszerowanego, czy pstrąga smażonego podawanego w chrupiącym chlebie.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?