Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Posiłki w szpitalach w Śląskiem. Jak karmią pacjentów? Czy naprawdę jest tak tragicznie?

red
Szpital Dzieciecy Chorzow - dieta w fenyloketonurii i nisko Na, K i P
Szpital Dzieciecy Chorzow - dieta w fenyloketonurii i nisko Na, K i P Facebook - grupa Jedzenie w szpitalach
Pacjenci szpitali często narzekają na jedzenie, jakie otrzymują. Jak wygląda sytuacja w szpitalach woj. śląskim? Czy posiłki są smaczne i zdrowe? Skargi pacjentów dotyczą nie tylko smaku, ale również jakości i ilości podawanych posiłków. Zobacz, jak wygląda jedzenie w śląskich szpitalach, przeglądając naszą galerię.

Posiłki w szpitalach w Śląskiem. Jak karmią pacjentów?

Wszyscy pacjenci oczekują, że w czasie pobytu w szpitalu będą otrzymywać smaczne i pożywne posiłki, dostosowane do ich stanu zdrowia. W praktyce jednak nie zawsze jest to takie proste. Często pacjenci narzekają na jakość i smak przygotowywanych w szpitalach posiłków. Swoimi obiekcjami dzielą się na facebookowej grupie o nazwie "Jedzenie w szpitalach".

https://www.facebook.com/groups/428926863955329/

Jak powinna być dieta w szpitalu?

W większości szpitali posiłki są przygotowywane na miejscu, w kuchniach szpitalnych. Kucharze starają się dostosować menu do potrzeb pacjentów, biorąc pod uwagę ich stan zdrowia i ewentualne ograniczenia dietetyczne. W zależności od potrzeb, dieta powinna być ograniczona lub wzbogacona o określone składniki, takie jak białka, węglowodany i tłuszcze. W przypadku pacjentów, którzy nie mogą spożywać stałych pokarmów, przygotowywane są specjalne diety w postaci płynnej lub półpłynnej.

Tak wyglądają posiłki w śląskich szpitalach!

W szpitalach na Śląsku można spotkać się z różnymi rodzajami diet, takimi jak: dieta łatwostrawna, dieta bezresztkowa, dieta wegetariańska czy dieta bezglutenowa. Nie zawsze te posiłki wyglądają apetycznie. Wiele osób narzeka na smak przygotowywanych w szpitalach posiłków. Swoimi opiniami dzielą się często w Internecie

Zobacz galerię zdjęć posiłków ze śląskich szpitali, klikając przycisk "Zobacz galerię":

Jednak, warto pamiętać, że celem diety jest przede wszystkim poprawa stanu zdrowia pacjenta, a nie dostarczenie mu kulinarnej przyjemności. Szpitalne menu powinno być dobrane do potrzeb pacjentów, biorąc pod uwagę ich stan zdrowia i ewentualne ograniczenia dietetyczne.

Kulinarna rzeczywistość szpitali w woj. śląskim

W szpitalach w regionie jest jednak wiele jest do poprawy. Pacjenci wciąż otrzymują jedzenie o niskiej jakości. niestosowne do ich potrzeb indywidualnych i bardzo nieprzyjemne w smaku. W końcu dobry, zdrowy posiłek to nie tylko przyjemność dla podniebienia, ale również ważny element zdrowia i regeneracji organizmu.

od 7 lat
Wideo

Konto Amazon zagrożone? Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielskobiala.naszemiasto.pl Nasze Miasto