MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Grzyby

Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i aromat, są jak gąbka, która chłonie wodę. A więc jak je wyczyścić? Igliwie i piasek usuwamy szczoteczką lub ewentualnie mokrą szmatką. Jeśli koniecznie chcemy je umyć pod wodą to tak, aby miały jak najkrócej styczność z wodą.

Zobacz również

Budzenie Sienkiewki 2024 za nami. Zobacz zdjęcia z ostatniego dnia imprezy w Kielcach

NOWE
Budzenie Sienkiewki 2024 za nami. Zobacz zdjęcia z ostatniego dnia imprezy w Kielcach

Warsztaty iluzji z Just EDI Show w Radomiu. Było magicznie [ZDJĘCIA]

Warsztaty iluzji z Just EDI Show w Radomiu. Było magicznie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Śmierć trzymiesięcznego chłopczyka w Radomsku. Sprawę bada policja i prokurator

Śmierć trzymiesięcznego chłopczyka w Radomsku. Sprawę bada policja i prokurator

Nietypowy powód zatoru na A4 w Gliwicach. Sprawcą zamieszania... koń

Nietypowy powód zatoru na A4 w Gliwicach. Sprawcą zamieszania... koń

Spektakl „Nerwica natręctw” w Lublinie: Humor, emocje i owacje na stojąco

Spektakl „Nerwica natręctw” w Lublinie: Humor, emocje i owacje na stojąco