Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sukces uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej

KLM
materiały prasowe
Sukces uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej - Tomasz Jarmolski i Kacper Sproski pod opieką nauczycielki Małgorzaty Kłopotowskiej zajęli trzecie miejsce w finale projektu „Gotuj lokalnie”.

Sukces uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej - Tomasz Jarmolski i Kacper Sproski pod opieką nauczycielki Małgorzaty Kłopotowskiej zajęli trzecie miejsce w finale projektu „Gotuj lokalnie”. Finał miał miejsce w miniony piątek, 15 grudnia, w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie.

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny był zwieńczeniem warsztatów kulinarnych realizowanych w szkołach gastronomicznych. Wzięło w nim udział dziesięć ekip wybranych przez jury spośród zgłoszeń nadesłanych przez uczestników tegorocznej edycji projektu.

Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania głównego na bazie kurczaka zagrodowego, dyni oraz min. dwóch wybranych produktów regionalnych, a także przystawki z wykorzystaniem podrobów i jaj z wolnego chowu.
Tomasz Jarmolski i Kacper Sproski zajęli trzecie miejsce. Jury kierowało się m.in. zastosowaniem produktów regionalnych i lokalnych, odpowiednim doborem i połączeniem zastosowanych produktów, aranżacją dania na talerzu, zastosowaniem odpowiednich technik kulinarnych oraz kreatywnością i pomysłowością kucharzy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielskobiala.naszemiasto.pl Nasze Miasto