MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Uczniowie z ZSG-H z Bielska-Białej gotowali w Pszczynie

KAP
Drugie miejsce wywalczyli uczniowie bielskiego Zespołu Szkół Gastronomiczno-Handlowych - Ewelina Jakubiec i Jakub Górny w konkursie kulinarnym "Wehikuł smaku". Finał odbył się w poniedziałek 12 listopada w restauracji Wodna Wieża w Pszczynie.

Ponieważ lokal jest urządzony w stylu steampunk, nawiązującym do XIX-wiecznej Anglii i powieści Juliusza Verne'a, uczniowie mieli przygotować danie wiktoriańskie, czyli kaczkę z grzybami i kaszą.

Resztę składników musieli sobie dobrać sami. Inwencja młodych kucharzy przerosła wyobrażenia jury, w którym zasiadał m.in. bielszczanin Mirek Drewniak, wieloletni szef kuchni hotelu Noma Residence w Promnicach, obecnie szef restauracji Dworek w Bielsku-Białej.

W konkursie wzięło udział siedem dwuosobowych drużyn. Bielska zaproponowała przydymioną kaczą pierś z zagadkową babeczką w asyście pomarańczowych kropli. Opiekunką drużyny była Małgorzata Konstanty.
Zwyciężyli uczniowie z Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Oskara Langego w Wodzisławiu Śląskim, Agnieszka Warczok i Kamil Widenka.

Imprezie patronował "Dziennik Zachodni"

od 7 lat
Wideo

Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielskobiala.naszemiasto.pl Nasze Miasto