Urodziny Starej Kabklowni, które poprowadził Irek Bieleninik, przyciągnęły do centrum handlowego wielu mieszkańców Czechowic-Dziedzic i okolicznych miejscowości. Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się występy małych artystów z Teatru Muzycznego „Movimento” oraz mażoretek i .... bitwa kulinarna.
W starciu "na carpaccio z buraków, zupę z dyni i pstrąga" Grzegorz Suchocki, szef kuchni Browaru Dziedzice, pokonał Sebastiana Olmę, zwycięzcę drugiej edycji programu Top Chef. Członkowie jury w podziękowaniu za smakowanie potraw otrzymali przepisy kulinarne. Wygląda na to, że w najbliższy weekend na wielu stołach zagości słoneczna zupa dyniowa.
Dzieci cieszyły się z malowania buziek i całusów, które rozdawali szczudlarze oraz zabawy na wielkiej grze planszowej. Dorośli korzystali z urodzinowych promocji i próbowali bezalkoholowych drinków. Tort urodzinowy był smaczny (i kaloryczny), a pokazy sztucznych ogni spektakularne.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?