Podczas pokazy ugotowaliśmy tradycyjną, październikową zupę dyniową, do której ugotowania zachęcamy każdego! Podczas pokazu goście mogli zdegustować groszkową i słonecznikową pastę do chleba oraz zasmakować w wegańskiej, owocowej tarcie. Wspólnie obejrzeliśmy film "Making the connection" oraz wysłuchaliśmy krótkiej, przygotowanej przez nas prezentacji nt. weganizmu – dodała Czerwińska.
Poniżej podany przez nią przepis na zupę dyniową:
średniej wielkości dynia (ok. 2 kg)
1 szkl. czerwonej soczewicy
1 czerwona papryka
czosnek, imbir, kardamon, gałka muszkatałowa
olej
Dynię kroimy, kroimy w kostkę i miksujemy, dodajemy pokrojoną paprykę i cebulkę, dusimy. Zalewamy 2 szkl. wody, dodajemy soczewicę, doprawiamy. Gotujemy ok. 25 min.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?