Mogą przygotować 170 obiadów

KLM
Po gruntownej modernizacji zostały otwarte warsztaty szkolne Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych przy ul. Filarowej. Prace prowadzone były w dwóch etapach. Rok temu wykonano prace budowlano-instalacyjne, a teraz wyposażono stołówkę i zaplecze kuchenne.

Za około 320 tys. zł w stołówce i kuchni znalazł się nowoczesny sprzęt - od elektronicznej wagi po profesjonalny piec oraz lodówki. Zaplecze jest dostosowane do przygotowywania codziennie 60 śniadań, 170 obiadów i 60 kolacji. Modernizacja warsztatów ZSGiH kosztowała 2,15 mln zł.

Niższy VAT dla gastronomii?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie