Długo zastanawiali się co przygotować i czym zaskoczyć. W kulinarnym konkursie Śląskie Smaki 2013 rywalizowali uczniowie szkół gastronomicznych, gotujący amatorzy i profesjonalni kucharze. W sumie 22 drużyny.
- Możemy sprawdzić swoje możliwości - mówiła przed konkursem Joanna Handzel, uczennica bielskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych. Razem z koleżanką przygotowały zupę chlebową, żeberka z miodem, ziemniaki faszerowane boczkiem, buraki w papierze ryżowym i zakąskę - kiełbasę mięsno - rybną w sosie porzeczkowym. Udało im się przekonać jurorów. Zdobyły pierwsze miejsce w kategorii uczniów szkół gastronomicznych.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?