Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Śląskie Smaki 2013, czyli kucharze przed bielskim ratuszem pokazali na co ich stać

Anna Bodzek
Anna Bodzek
To było wielkie kulinarne wydarzenie. Za nami ósmy już Festiwal "Śląskie Smaki". Miłośnicy gotowania zgromadzili się dziś przed bielskim ratuszem. Już wiemy, kto otrzymał Złotego Durszlaka i tytuł Eksperta Śląskich Smaków.

Długo zastanawiali się co przygotować i czym zaskoczyć. W kulinarnym konkursie Śląskie Smaki 2013 rywalizowali uczniowie szkół gastronomicznych, gotujący amatorzy i profesjonalni kucharze. W sumie 22 drużyny.

- Możemy sprawdzić swoje możliwości - mówiła przed konkursem Joanna Handzel, uczennica bielskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych. Razem z koleżanką przygotowały zupę chlebową, żeberka z miodem, ziemniaki faszerowane boczkiem, buraki w papierze ryżowym i zakąskę - kiełbasę mięsno - rybną w sosie porzeczkowym. Udało im się przekonać jurorów. Zdobyły pierwsze miejsce w kategorii uczniów szkół gastronomicznych.

CZYTAJ WIĘCEJ TUTAJ

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielskobiala.naszemiasto.pl Nasze Miasto