Szefowie kuchni polecają potrawy grzybowe. W sam raz na szczyt grzybobrania
JAK
Składniki:
2 średnie bakłażany, 240 g filetu z kurczaka, 200 g kurek, 1 mała cebula, 150 ml mleka, 100 g sera pleśniowego (lazur niebieski), sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Bakłażana przecinamy, wydrążamy środek i kroimy średnią kostkę. Zewnętrzną część bakłażana solimy, wkładamy do piekarnika na 5 min. W tym czasie wrzucamy na patelnię kurczaka, cebulkę pokrojoną w kostkę.
Dodajemy kurki, pokrojonego w kostkę bakłażana, podlewamy mlekiem i dodajemy soli oraz pieprzu.
FOT. Jacek Drost
Sezon grzybowy w pełni,w Beskidach grzybów pod dostatkiem. Szefowie kuchni podpowiadają, jakie potrawy można zrobić z nazbieranych grzybów.
Jeśli macie jakiś ciekawy przepis na potrawę grzybową, to zachęcamy do jego przedstawienia, Może ktoś skorzysta.
Wideo
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!