MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Szefowie kuchni polecają potrawy grzybowe. W sam raz na szczyt grzybobrania

JAK
Składniki:
2 średnie bakłażany, 240 g filetu z kurczaka, 200 g kurek, 1 mała cebula, 150 ml mleka, 100 g sera pleśniowego (lazur niebieski), sól, pieprz
Sposób przygotowania: 
Bakłażana przecinamy, wydrążamy środek i kroimy średnią kostkę. Zewnętrzną część bakłażana solimy, wkładamy do piekarnika na 5 min. W tym czasie wrzucamy na patelnię kurczaka, cebulkę pokrojoną w kostkę. 
Dodajemy kurki, pokrojonego w kostkę bakłażana, podlewamy mlekiem i dodajemy soli oraz pieprzu.
Składniki: 2 średnie bakłażany, 240 g filetu z kurczaka, 200 g kurek, 1 mała cebula, 150 ml mleka, 100 g sera pleśniowego (lazur niebieski), sól, pieprz Sposób przygotowania: Bakłażana przecinamy, wydrążamy środek i kroimy średnią kostkę. Zewnętrzną część bakłażana solimy, wkładamy do piekarnika na 5 min. W tym czasie wrzucamy na patelnię kurczaka, cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy kurki, pokrojonego w kostkę bakłażana, podlewamy mlekiem i dodajemy soli oraz pieprzu. FOT. Jacek Drost
Sezon grzybowy w pełni,w Beskidach grzybów pod dostatkiem. Szefowie kuchni podpowiadają, jakie potrawy można zrobić z nazbieranych grzybów. Jeśli macie jakiś ciekawy przepis na potrawę grzybową, to zachęcamy do jego przedstawienia, Może ktoś skorzysta.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielskobiala.naszemiasto.pl Nasze Miasto