1 z 4
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:
2 średnie bakłażany, 240 g filetu z kurczaka, 200...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/aa/12/540c327f0b101_o_large.jpg)
fot. FOT. Jacek Drost
Szefowie kuchni polecają potrawy grzybowe. W sam raz na szczyt grzybobrania
Krzysztof Wojciuch, szef kuchni Hotelu President w Bielsku-Białej
Składniki: 2 średnie bakłażany, 240 g filetu z kurczaka, 200 g kurek, 1 mała cebula, 150 ml mleka, 100 g sera pleśniowego (lazur niebieski), sól, pieprz Sposób przygotowania: Bakłażana przecinamy, wydrążamy środek i kroimy średnią kostkę. Zewnętrzną część bakłażana solimy, wkładamy do piekarnika na 5 min. W tym czasie wrzucamy na patelnię kurczaka, cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy kurki, pokrojonego w kostkę bakłażana, podlewamy mlekiem i dodajemy soli oraz pieprzu.