2 z 4
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:40dkg świeżych borowików, 1 cebula,
4 łyżki...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/5b/fd/540c336f33517_o_large.jpg)
fot. FOT. Hotel Orbis Magura
Szefowie kuchni polecają potrawy grzybowe. W sam raz na szczyt grzybobrania
Poleca Mirosław Bogdański, szef kuchni Hotelu Orbis Magura w Bielsku-Białej
Składniki:40dkg świeżych borowików, 1 cebula, 4 łyżki klarowanego masła, 400ml śmietany kremówki, 50ml białego wina wytrawnego, 40dkg makaronu pappardelle, pieprz, sól. Sposób przygotowania: Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Borowiki oczyszczamy, myjemy, oszuszamy i kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Rozpuszczamy masło klarowane. Podsmażamy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wino i zredukowaną śmietanę. Łączymy sos z makaronem, posypujemy parmezanem.