MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:40dkg świeżych borowików, 1 cebula, 
4 łyżki...
fot. FOT. Hotel Orbis Magura

Szefowie kuchni polecają potrawy grzybowe. W sam raz na szczyt grzybobrania

Poleca Mirosław Bogdański, szef kuchni Hotelu Orbis Magura w Bielsku-Białej

Składniki:40dkg świeżych borowików, 1 cebula, 4 łyżki klarowanego masła, 400ml śmietany kremówki, 50ml białego wina wytrawnego, 40dkg makaronu pappardelle, pieprz, sól. Sposób przygotowania: Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Borowiki oczyszczamy, myjemy, oszuszamy i kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Rozpuszczamy masło klarowane. Podsmażamy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wino i zredukowaną śmietanę. Łączymy sos z makaronem, posypujemy parmezanem.

Zobacz również

Wypadek na krajowej "9". Dwie osoby ranne, trasa była zablokowana [ZDJĘCIA]

Wypadek na krajowej "9". Dwie osoby ranne, trasa była zablokowana [ZDJĘCIA]

Takie są skutki nawałnicy pod Bydgoszczą. Dramatyczne zdjęcia z gminy Dobrcz

Takie są skutki nawałnicy pod Bydgoszczą. Dramatyczne zdjęcia z gminy Dobrcz

Polecamy

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę